You are currently viewing Els Premis Berlanga de l’audiovisual valencià presenten la imatge de la seua sisena edició

Els Premis Berlanga de l’audiovisual valencià presenten la imatge de la seua sisena edició

  • Post category:Noticias

L’organització dels VI Premis Berlanga de l’audiovisual valencià ha presentat la imatge oficial de l’edició d’aquest 2023, creada pel dissenyador gràfic i artista plàstic Assad Kassab (València, 1974). Es tracta d’una figura que observa, vigila i protegeix el temple que l’artista considera el cinema i les creacions audiovisuals.

L’acte de presentació de la imatge d’aquesta edició dels majors guardons de l’audiovisual valencià ha tingut lloc en el Centre del Carme Cultura Contemporània i ha comptat amb la presència de la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, Teresa Cebrián, i del propi creador, Assad Kassab. Es tracta de la primera edició dels Premis Berlanga que compta amb una imatge expressament creada per a la gala d’enguany.

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV) organitzen anualment els Premis Berlanga, amb els quals es reconeix el treball de l’audiovisual valencià durant l’any i que en aquest 2023 arriben a la seua sisena edició.

“L’audiovisual és molt més”

La digitalització i la tecnologia estan transformant el món de l’audiovisual a una velocitat vertiginosa.

Amb l’arribada de les plataformes i l’ampli accés a tant de contingut, hem modificat la nostra percepció de l’audiovisual, tenim el cervell molt més preparat per a consumir tot tipus de contingut. Els límits han desaparegut. Tot és possible amb la tecnologia que s’utilitza ara al cinema. Tot al nostre abast. Tot el que puguem imaginar, podem fer-ho, podem veure-ho, podem sentir-ho i tenim la capacitat de creure-ho. Nous llenguatges, infinites maneres de contar una història.

Els espectadors estan canviant i això obliga les productores audiovisuals a adaptar-se a l’actual espectador: un consumidor audiovisual més educat, més sensible i amb milers d’hores de visualització d’imatges.

Aquestes són les bases des de les quals Assad Kassab va partir per a imaginar la imatge que representarà als Premis Berlanga enguany. “Per a dissenyar el cartell he modelat manualment la figura que apareix en este, buscant una aparença andrògina i hieràtica que observa, vigila i protegeix el temple, en este cas el del cinema”, ha explicat l’artista valencià.

En aquesta nova imatge apareix una figura, del cap de la qual sorgeix una hèlice que no para de girar. “Cervells que inventen històries i que tenen al seu abast tots els mitjans que pugues imaginar. Totes les possibilitats al nostre abast. Per això la idea de volar. La immensitat. L’espai infinit. La llibertat que ofereix un món de possibilitats inesgotables”, ha agregat Kassab.

“A més de tot això, he tingut en compte la dramatúrgia de la gala i he procurat alhora fugir estrepitosament de qualsevol obvietat gràfica, és a dir, de fer referència directa a qualsevol objecte o forma relacionada amb el cinema, com pot ser un projector, una pantalla, una claqueta, una càmera o roses. D’esta manera, estaríem subestimant la intel·ligència de qui mira. L’audiovisual és molt més”, ha conclòs el creador de la imatge d’aquesta edició dels premis de l’audiovisual valencià.

Per part seua, la presidenta de l’Acadèmia, Teresa Cebrián, ha posat en relleu la satisfacció de l’organització dels Premis Berlanga amb el resultat de la imatge d’esta edició i ha dit coincidir plenament amb la idea que Kassab trasllada a través d’aquesta imatge.

“L’audiovisual permet al creador i a l’espectador compartir la llibertat d’imaginar sense límits, d’interpretar, de sentir-se interpel·lats i de gaudir de l’experiència de transitar a través d’un projecte cultural sense límits, dins d’eixe temple al qual fa referència Assad Kassab”, ha manifestat Cebrián, al mateix temps que ha recordat que el procés de votacions continua obert fins al diumenge 29 d’octubre, quan finalitza el termini d’esta segona ronda en la qual els nominats exposen el seu treball als acadèmics i acadèmiques.

La trajectòria d’Assad Kassab

Llicenciat en la Universitat de Belles arts de Conca (1998), Assad Kassab (València, 1974) ha realitzat un gran nombre d’exposicions i les seues obres formen part de fons com la Fundació Antonio Pérez de Conca.

Des de fa uns anys, compagina les arts plàstiques amb el disseny gràfic, escenografia i fotografia, disciplines vinculades normalment al teatre. La gran majoria dels seus dissenys inclouen per això, fotografies o imatges pròpies.

Va treballar habitualment per a l’ESAD València i és responsable de la seua imatge corporativa i la gran majoria dels seus cartells. També ha treballat per a altres escoles, com l’EMT de Silla o l’Escola de l’actor i per a companyies o teatres com Olympia Metropolitana, Escalante, IVC, Albena Teatre, La Dependent, La Pavana, Dramaturgia 2000, Copia Izquierda, Anem Anant, Ornitorincs, Les Antonietes, Bambalina Teatre, Nacho Diago Producciones en la Luna, etc.

Va realitzar la campanya VEO (València Escena Oberta) 2008. Ha rebut dos Premis Abril 2008 (millor cartell i millor escenografia) i va dissenyar l’estatueta dels premis AAPV 2010 i l’estatueta dels Premis Iturbi (2017). Ha dissenyat el logotip i campanya de la Regidoria de Vivenda (Ajuntament de València) i el nou logotip i dues campanyes del Teatre Escalante i la imatge corporativa i exposició permanent de Carmen Valero de Silla.

Des de 2021 és l’encarregat de les campanyes publicitàries del Teatre Rialto de València (IVC). A més, és cofundador i component del grup de música Sokolov.

VI Premis Berlanga

La sisena edició dels Premis Berlanga se celebrarà l’11 de novembre en el Palau de les Arts de València i serà retransmesa per À Punt, amb la finalitat que tots els valencians i valencianes puguen gaudir de la gran festa de l’audiovisual valencià. La presentadora de la gala d’aquesta edició és l’actriu i cantant valenciana Mireia Pérez, una artista polifacètica amb una àmplia trajectòria en cinema i televisió, mentre que el director de la gala serà el cineasta Rafa Piqueras.

Les produccions amb més nominacions són ‘Kepler Sexto B’, dirigida per Alejandro Suárez i produïda per Turanga Films, amb 15 nominacions; ‘Olvido’, dirigida per Inés Paris i produïda per la Dalia Films, amb 13 nominacions, i ‘Unicorns’, dirigida per Alex Lora i produïda per Jaibo Films, amb 13 nominacions.