You are currently viewing L’ACTRIU MAMEN GARCÍA, PREMI DE L’ACADÈMIA A LA TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL

L’ACTRIU MAMEN GARCÍA, PREMI DE L’ACADÈMIA A LA TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL

Mamen García és una de les actrius valencianes més polifacètiques i estimades pel públic

L’Acadèmia reprén en aquesta quarta edició el premi a la trajectòria que ja va atorgar en 2018 a Cecilia Bartolomé

La quarta edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià, a partir d’ara també Premis Berlanga, estan en caure. Per això, l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual es complau a anunciar que aquesta edició reprén el lliurament del Premi a la Trajectòria, amb la fi de reconéixer a aquells i aquelles professionals de l’audiovisual valencià que porten a la seua esquena una llarga carrera professional.

En aquest 2021, aquest reconeixement de l’AVAV recau en la reconeguda actriu Mamen García, una de les artistes valencianes més populars.

Actriu de cinema, teatre, televisió, a més de cantant, compositora i pianista, Mamen García és àmpliament coneguda com a intèrpret pel seu treball en televisió, com en la recent i reeixida serie ‘Señoras del (h)Ampa’, i en les mítiques ‘Escenas de matrimonio’, ‘Las Chicas de Oro’, ‘La que se avecina’, ‘Maniàtics’ o ‘Socarrats’. Amb àmplia trajectoria també en teatre -especialment en teatro musical- la vam poder veure en alguns títols com ‘Billy Elliot’, ‘Follies’, ‘Éramos tres hermanas’, ‘Crisis de identidad’, ‘Terapias’, ‘El hombre de La Mancha’, o ‘Memory: de Hollywood a Broadway’.

Natural de la Marina Alta, Mamen García ha merescut en tres ocasions el Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana, en 2000 i en 2009, a Millor Actriu (‘Naturalessa i Propòsit de l’Univers’ i ‘Crisis de Identidad’) i en 2006 a Millor Actriu de Repartiment (‘Terapias’). Ha rebut també per la seua interpretació en ‘Billy Elliot’ el Premi a Millor Actriu de Repartiment en els 11 Premis de Teatre Musical. En 2019 rep la Medalla al Mèrit Cultural i Artistic de la Generalitat Valenciana.

La seua trajectòria com a cantant ha sigut consolidada amb el seu treball com a solista acompanyada de músics com Albert Sanz, Perico Sanbeat, Jorge Rossy o Javier Colina, i ha donat com a resultat tres discos d’estudi en solitari (‘Marzo’, ‘Y yo a ti también’ i finalment, ‘El Cofrecito’ en 2012) i una infinitat d’actuacions en directe amb la seua particular màgia. Resulta sobre l’escenari una inimitable intèrpret de cançons pròpies i reflex de tot un món expressiu espurnejant, audaç a la seua manera, a vegades murmuradora, i sempre dotada d’un vitalisme contagiós.