You are currently viewing L’AVAV i l’IVC convoquen els VI Premis Berlanga i publiquen les bases amb nous guardons

L’AVAV i l’IVC convoquen els VI Premis Berlanga i publiquen les bases amb nous guardons

  • Post category:AVAV

En aquesta ocasió, se celebraran a València

  • L’Acadèmia publica les bases del certamen en la seua pàgina web
  • Premi Jove al Millor Llargmetratge i Millor cançó original, nous guardons que sumen fins a 26 categories a concurs
  • S’incorporen nous criteris de valencianitat de les produccions i se simplifiquen i faciliten els tràmits per a la presentació de candidatures

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV) convoquen la VI edició dels Premis Berlanga de l’Audiovisual Valencià. Es tracta d’uns guardons que busquen reconéixer la qualitat de pel·lícules, sèries, videojocs i altres produccions audiovisuals que hagen sigut estrenades entre la data del lliurament dels últims premis, el 12 de novembre de 2022 i fins al 10 de novembre de 2023, així com els mèrits, en l’àmbit creatiu, artístic i tècnic, de les i els professionals que les han realitzades.

Les candidatures a les diferents categories poden ser presentades per persones físiques o jurídiques mitjançant el formulari en línia corresponent, ja disponible en la web oficial de l’AVAV (https://academiaavav.com/).

L’opinió dels acadèmics i acadèmiques, expressada per mitjà dels seus vots,
reconeixerà les millors obres produïdes en tota la Comunitat Valenciana durant
el període indicat, així com als i les professionals que els han fets possibles, i als millors i les millors professionals valencians i valencianes que hagen tingut una intervenció destacada en cada especialitat durant aquest.

Novetats d’aquesta edició dels Premis Berlanga

La cerimònia, que en aquesta ocasió tindrà lloc a la ciutat de València -en el Palau de les Arts l’11 de novembre- després de passar per Alacant i Castelló en les seues últimes dues edicions, incorpora importants novetats en aquesta sisena edició. Entre elles, la creació de dos nous reconeixements: el Premi Jove al Millor Llargmetratge i el de Millor cançó original. Amb aquests dos nous guardons, els Premis Berlanga de l’Audiovisual Valencià sumen fins a 26 categories a concurs -que inclouen llargmetratges, sèries, curtmetratges, sèries i videojocs-, a més del tradicional Premi d’Honor.

Així mateix, l’Acadèmia ha simplificat els tràmits per a la presentació de candidatures amb la finalitat de facilitar aquest procés, mitjançant la creació d’un formulari únic allotjat en la pàgina web de l’AVAV i la reducció de la quantitat d’annexos requerits. S’estrena també en aquesta ocasió una nova plataforma per al visionat de les obres que concursen, des de la qual a més els propis participants podran pujar les seues obres.

D’altra banda, els Premis Berlanga  de l’Audiovisual Valencià  inclouen en aquesta edició nous criteris sobre la valencianitat de les obres, pels quals s’exigiran uns certs requisits per a l’equip de professionals que conformen les produccions.