You are currently viewing Presentem al Jurat de Videojocs dels Premis 2021

Presentem al Jurat de Videojocs dels Premis 2021

L’Acadèmia presenta als membres que conformen el jurat de videojocs, encarregats de valorar les candidatures i seleccionar el Millor Videojoc.

El jurat, integrat per cinc professionals del sector, especialitzats en la indústria, dissenyadors/es i creadors/es de videojocs, està compost per Eva Gaspar, Carles Pons, Gisela Vaquero, Mercedes Rodrigo i Sara Galiana.

Eva Gaspar

Eva Gaspar

Eva Gaspar és advocada especialitzada en Empresa e IP&IT, Consultora empresarial de videojocs, professora i conferenciant internacional. Començà la seua carrera professional en la indústria dels videojocs en 1999, ascendint des del lloc d’administrativa fins a arribar a CEO el 2011 i presidenta del consell de Abylight Studios en 2015, empresa desenvolupadora i publicadora de videojocs establerta en Barcelona des de 2003. En 2015 Eva fou guardonada com “Most Prominent Female” per Casual Connect en Amsterdam. Des de 2017 també coorganitza la European Game Showcase en San Francisco. Aquesta és una ONG amb l’objectiu de donar més visibilitat als desenvolupadors indie europeus als Estats Units.

Carles Pons

Carles Pons

Carles Pons és emprenedor en sèrie amb més de vint anys desenvolupant i emprenent en projectes tecnològics principalment en el sector del videojoc. Fundador d’Exelweiss on desenvolupà més de 50 videojocs, com l’adaptació a mòbil de les sèries House, Mr. Bean i Shin Chan. Fundador d’Akamon, plataforma de jocs socials multijugador amb més de 50 milions d’usuaris que fou venuda en 2015. Fundador de No Spoon, un laboratori de creació de startups de projectes de gamificació, realitat augmentada i gaming.

Gisela Vaquero

Gisela Vaquero

Gisela Vaquero és dissenyadora de videojocs, fundadora de Women in Games (WIGES), organització que promou i dona visibilitat a les dones desenvolupadores i jugadores de videojocs, i de la companyia de videojocs i serious games Jellyword Interactive. Des que s’inicià en el desenvolupament de videojocs en 2010, ha creat software per a ordinadors, mòbils i VR. Actualment desenvolupa videojocs i serious games que promouen i visibilitzen a la dona, com el ‘Trainpunk Run’, ‘Women’s Quiz’ i ‘3 Chicas in Tech’. També és professora col·laboradora del Master en Diseny i Programació de Videojocs en la Universitat Oberta de Catalunya i es troba dins de les 100 dones pioneres en els videojocs del llibre ‘Women in Gaming 100 professionals of Play’.

Mercedes Rodrigo

Mercedes Rodrigo

Llicenciada en Belles Arts per la UCM, Mercedes va començar a treballar com a conpect artist de videojocs l’any 2000, passant per estudis com Rebel Act, Pyro Studios o Mercury Steam. En 2016 li concedeixen una beca d’emprenedoria creativa a Matadero Madrid. En 2020 guanya el premi Goya el curtmetratge d’animació ‘Madrid 2120’, del que va ser supervisora de concept art. Actualment compagina el seu treball com a concept artist a l’estudi Monster’s Pit amb la docència en la URJC i Lightbox Academy.

Sara Galiana

Sara Galiana

Compositora premiada amb més de deu anys d’experiència en producció musical. Ha treballat de copista com a part de l’empresa JoAnn Kane Music Services en pel·lícules com Star Wars IX, Frozen 2, Trolls 2 i Onward entre moltes altres; i en sèries de Televisió com El Mandaloriano, Padre de Familia, Los Simpsons, Empire, etc. Així com en projecte en viu destacant la 92 edició dels premis Oscar 2020. Ha treballat component per a una de les empreses multinacionals més importants en el sector del joc i l’oci en Espanya i Amèrica Llatina. Actualment treballa en projectes personals com a freelance i en dues llibreries de música de llicència en Nova York i Sèrbia. A més d’açò, és orquestradora d’Oscar Araujo, considerat un dels compositors de videojocs més rellevants d’Espanya.