You are currently viewing VIVIR DOS VECES, MILLOR PEL·LÍCULA EN ELS 2n PREMIS DE L’AUDIOVISUAL VALENCIÀ

VIVIR DOS VECES, MILLOR PEL·LÍCULA EN ELS 2n PREMIS DE L’AUDIOVISUAL VALENCIÀ

La pel·lícula de María Ripoll arrasa amb sis premis de l’Acadèmia, entre ells millor pel·lícula i millor guió
La debutant Lucía Alemany aconsegueix el premi a millor direcció per La innocència, a més de Sergi López, millor actor de repartiment i la protagonista, Carmen Arrufat, millor actriu
La Banda, de Roberto Bueso, s’emporta els reconeixements de millor muntatge, millor direcció artística i millor fotografia

La segona edició dels Premis de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV) ja té els seus guanyadors i guanyadores. La del passat 22 de novembre va ser una nit màgica carregada d’emocions; la ciutat de Castelló es va vestir de gala per a acollir els II Premis de l’Audiovisual Valencià, cerimònia conduïda per la sempre divertida Maria Juan, que va traure més d’una rialla a un públic que va omplir l’Auditori de Castelló fins al més alt de l’amfiteatre.

La segona edició dels Premis de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV) ja té els seus guanyadors i guanyadores. La del passat 22 de novembre va ser una nit màgica carregada d’emocions; la ciutat de Castelló es va vestir de gala per a acollir els II Premis de l’Audiovisual Valencià, cerimònia conduïda per la sempre divertida Maria Juan, que va traure més d’una rialla a un públic que va omplir l’Auditori de Castelló fins al més alt de l’amfiteatre.

Vivir dos veces va ser la pel·lícula guanyadora de la nit, alçant-se amb el premi a millor llargmetratge de ficció, que va recollir el productor Gustavo Ferrada (Filmax). La cinta dirigida per María Ripoll va guanyar a més el premi al millor guió, escrit per María Mínguez; el de millor actriu de repartiment per a la joveníssima Mafalda Carbonell; millor música original per a Arnau Bataller i Simon Smith; el de millor vestuari per a Cristina Rodríguez, i el de millor actor principal per a l’actor argentí Óscar Martínez.

La innocència va ser un dels llargmetratges amb mes nominacions i la seua directora Lucía Alemany es va alçar amb el premi a la millor direcció. L’actor català Sergi López va guanyar el de millor actor secundari i la seua protagonista, la també debutant Carmen Arrufat, va recollir emocionada el guardó que la reconeixia com a millor actriu protagonista.

La Banda, opera prima de Roberto Bueso, triomfà especialment en la part més tècnica i s’emportà els reconeixements a millor muntatge per a Carlos Agulló; millor direcció artística per a Carlos Ramón Almenar; i millor fotografia per a Víctor Entrecanales.

En el cas de la pel·lícula Asamblea, d’Álex Montoya, aquesta es va emportar el premi al millor so, per a José Manuel Sospedra i Iván Martínez Rufat. La superproducció d’Almodóvar Dolor y Gloria, comptava amb part de l’equip valencià, i el seu director de producció, Toni Novella, es va alçar amb el premi en la seua categoria, així com Ana Lozano es va emportar el premi al millor maquillatge i perruqueria.

En l’apartat de curtmetratges, el millor curt de ficció va ser Casa, de Beniwood Produccions, dirigit per Alberto Evangelio. El millor curtmetratge d’animació va ser per a Miss MBulu, dirigit per Benjamí Fernández i produït pro Jaibo Films; i el premi al millor curt documental va ser per a (M)otherhood, de Suica Films i dirigit a dues mans per Inés Peris i Laura García Andreu.

En la categoria de gènere documental, va ser El Cuarto Reino, el reino de los plásticos, dirigit per Adán Aliaga i Álex Lora (Producció de Jaibo Films), la que es van emportar el premi a millor llargmetratge documental. En l’apartat de Sèries & Webseries, la sèrie documental que s’emet en À punt Cuineres i Cuiners (Nakamura Films), es va emportar el premi.

Enguany, com a novetat, els videojocs també van participar en els Premis de l’Acadèmia, i va ser el videojoc Path to Mnemosyne, de Spherical Píxel, el que es va emportar el màxim reconeixement de la seua categoria.

La cerimònia va estar carregada d’emocions, aplaudiments, alegries, riures, records als nostres professionals que ja no estan, un sentit homenatge al veterà actor Juli Mira, i bona música de la mà de Seguridad Social o l’il·lusionisme de Solange. Sens dubte, una nit que mai oblidarem.

LLISTAT DE PREMIATS I PREMIADES

Millor so: José Manuel Sospreda i Iván Martínez Rufat (Asamblea)

Millor música original: Arnau Bataller i Simon Smith (Vivir dos veces)

Millor actriu de repartiment: Mafalda Carbonell (Vivir dos veces)

Millor actor de repartiment: Sergi López (La innocència)

Millor curtmetratge de ficció: Casa (Beniwood)

Millor curtmetratge d’animació: Miss Mbulu (Jaibo Films)

Millor curtmetratge documental: (M)otherhood (Suica Films)

Millor videojoc: Path to Mnemosyne (Spherical Píxel)

Millor sèrie & webserie: Cuineres i cuiners (Nakamura Films)

Millor direcció de producció: Toni Novella (Dolor y Gloria)

Millor direcció artística: Carlos Ramón Almenar (La Banda)

Millor direcció de fotografia: Víctor Entrecanales (La Banda)

Millor vestuari: Cristina Rodríguez (Vivir dos veces)

Millor maquillatge i perruqueria: Ana Lozano (Dolor y Gloria)

Millor muntatge i postproducció: Carles Agulló (La Banda)

Millor guió: María Mínguez (Vivir dos veces)

Millor actor: Óscar Martínez (Vivir dos veces)

Millor actriu: Carmen Arrufat (La innocència)

Millor direcció: Lucía Alemany (La innocència)

Millor llargmetratge documental: El Cuarto Reino, el reino de los plásticos (Jaibo Films)

Millor llargmetratge de ficció: Vivir dos veces (Alamar Cinema 161 AIE)